Pennen zijn in erg veel verschillende soorten en maten te krijgen. Je hebt pennen met blauwe inkt, zwarte inkt, rode inkt, groene inkt, ga zo maar door. Er zijn pennen met een dunne punt en een dikke punt en pennen met verschillende pengrepen. Zoveel kleuren, soorten en merken, kunnen ervoor zorgen dat je niet meer weet welke pen het beste is voor jou. In deze tekst zullen wij jou daarom de verschillende soorten balpennen uitleggen. Wegwerp pennen, pennen die je kunt navullen, pennen met verschillende kleuren inkt…  Zo weet jij hopelijk na het lezen of jij mont blanc pen bestellen of dat je toch beter een Parker vulpen bestellen.

De welbekende plastic wegwerp pennen

Een van de meest bekende balpen is de wegwerp pen. Deze pen is bijna altijd van plastic en is voor kort gebruik gemaakt. De pen is niet na te vullen, waardoor deze weg gegooid kan worden als de vulling leeg is. Deze pennen zijn makkelijk om te hebben, omdat ze vrijwel overal te krijgen zijn en erg goedkoop zijn. Zo heb je overal in huis of op kantoor wel een pen klaarliggen voor gebruik. Handig als je geen vaste plek hebt waar je werkt of leert en regelmatig een pen nodig hebt. Echter zitten er ook nadelen aan de pennen.

Wegwerppennen gaan niet lang mee

De pen gaat niet lang mee, wat niet bevorderlijk is voor ons milieu. De pennen zijn vaak van plastic en zijn niet gemaakt voor lang gebruik. Een wegwerp pen is goedkoop en daardoor een goede optie, maar als jij jarenlang regelmatig nieuwe pennen moet kopen omdat de vulling niet te vervangen is, dan kost dit toch aardig wat geld. Het is dus eigenlijk slecht voor zowel de portemonnee als de aarde. Investeren in een goede pen door een cross balpen bestellen, wordt daarom door veel mensen aangeraden.

Duurzame en goede balpennen

Een balpen die juist wel bevorderlijk is voor onze aarde én onze portemonnee, is een navulbare balpen. Deze pen is wat duurder bij de aankoop, maar gaat oneindig lang mee. De pen is vaak van een metaal gemaakt en daardoor van goede kwaliteit. De pen zal niet snel stuk gaan. Daarnaast kun je de pen uit elkaar halen om er een nieuwe vulling in te stoppen. Je hoeft de pen dus niet weg te gooien als de vulling opraakt. Losse vullingen kun je vaak voor een kleine prijs kopen, waardoor je een duurzame pen hebt.

Een pen met meerdere kleuren

Misschien had je er vroeger wel een op de basisschool of wilde je er graag een hebben: een balpen met verschillende kleuren. Deze pennen kunnen met meerdere kleuren schrijven door de verschillende penpunten en vullingen die de pen bevat. De pen bevat vaak kleuren als groen, rood, zwart en blauw. Zo heb je voor elke situatie een andere kleur pen. Handig, want het neemt weinig ruimte in en is multifunctioneel. Echter is deze pen ook niet navulbaar, wat hem niet duurzaam maakt. Nadat de vullingen opraken zul je de pen weg moeten gooien.